Welkom!

Domo Antwerpse Kempen

Domo Antwerpse Kempen is een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers gemiddeld twee uur per week aan huis gaan bij een kwetsbaar gezin. Deze ondersteuning is kosteloos voor het gezin. Onze organisatie is actief in de Voorkempen, Noorderkempen en in Ranst. De kwetsbaarheid van een gezin kan bestaan uit verschillende factoren: armoede, migratieachtergrond, kindproblematiek (ASS en ADHD), alleenstaande ouder,… Wij richten ons voornamelijk op gezinnen die in verwachting zijn en gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar. Dit vanuit de visie dat jonge kinderen meer in de thuissituatie aanwezig zijn, waardoor de aanwezigheid van een vrijwilliger waardevol en ondersteunend kan zijn. 

De vrijwilligers gaan langs zoals een vriend aan huis. Kenmerkend voor onze gezinnen, is dat zij nu net geen groot netwerk hebben om op terug te vallen. Onze vrijwilligers gaan samen met het gezin op pad, helpen het met het oefenen van de Nederlandse taal, bouwen mee aan netwerkuitbreiding of zoeken mee naar andere hulpverleningsvormen. Ook begeleiding bij huiswerk en opvoedingsondersteuning behoren tot het aanbod. We kijken naar de noden van elk gezin en proberen op basis hiervan een goede match met een vrijwilliger te vinden.

Gezinnen kunnen zichzelf aanmelden bij Domo of worden doorverwezen door andere instanties zoals Kind en Gezin, CLB, scholen, etc. Indien verdere vragen, twijfel zeker niet om één van de coördinatoren te contacteren. 

Voor meer informatie en contactgegevens zie onze website: http://www.domoantwerpsekempen.be