Welkom!

Sponsors Waasland

Nieuwe badkamervloer voor de kinderen

Enkele leden van Kiwanis Dendermonde en Temse hadden zich bereid gevonden om onze quiz (24.02.2018) te ondersteunen en hebben de hele avond de drankbediening verzorgd. We hadden de leden echter vroeger uitgenodigd om een wandeling te maken in Het Open Poortje en dan voornamelijk om naar de nieuwe leefgroep te komen kijken (zie onder). Tijdens deze wandeling viel hun oog op de slechte staat van de vloerbekleding in de badkamer van de kinderen. Onmiddellijk werd beslist dat de beide clubs hun schouders onder dit project wilden zetten. En zo gebeurde… enkele maanden later kunnen de kinderen genieten van een nieuwe, mooie badkamervloer van zeer goede kwaliteit (inclusief antislip). Het resultaat:

Solidariteitsactie Sint Carolus – 7 KZ A en B

Dankzij de inzet van de zevende jaars kinderzorg hebben we voor onze kinderen twee kindvriendelijke tablets kunnen aankopen. In deze digiwereld merken we het belang om digiwijs te zijn. We hopen op deze manier hun kennis en verbondenheid te versterken. En geef toe, het is ook gewoon plezant!

Aan al de jongeren van 7 KZ, een dikke merci!

Hasbro steunt de feestdagen voor onze gezinnen

Elk jaar komt Davy De Wolf bij ons langs om het Sinterklaas feest te ondersteunen. Davy is aankoop assistent bij Dreamland en heeft ons in contact gebracht met Hasbro. Hasbro heeft onmiddellijk toegezegd om ons te helpen met een gift. Uiteindelijk zijn er twee grote dozen toegekomen vol met nieuw speelgoed, boekjes enzovoort. Omdat de bestelling een beetje vertraging had, hebben we ervoor gezorgd dat er bij ons en bij veel van onze gezinnen een extra pakje onder de Kerstboom lag dit jaar.  Door de grote hoeveelheid hebben we ook de verjaardagkoffer kunnen aanvullen. We komen dus ook even toe met geschenkjes voor de jarige kinderen.

Kiwanis Temse en Dendermonde zorgen voor de ‘finishing touch’ in de nieuwe leefgroep

Dankzij de inzet van beide clubs, hebben we een nieuwe zetel kunnen plaatsen in het vernieuwe concept. We mogen met trots zeggen dat het een mooi resultaat is. Oprechte dank aan de beide clubs. We hebben de leden alvast uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.

Solidariteitsactie 2e graad Sint Carolus

Zeg nu nog eens dat onze jeugd niet meer sociaal voelend is… De jongeren van de tweede graad (tussen 14 en 16 jaar), onder kundige leiding van de leerkrachten Godsdienst, hebben zich geëngageerd om pakketjes met Meli producten te verkopen voor onze vzw. Na drie dagen lesgeven voor elke klas, hebben we kunnen vaststellen dat de aandacht groot was voor onze werking en dat het leefde bij de jongeren. 

We moeten hierbij vermelden dat Meli de producten heeft geleverd aan een wel zeer bijzondere prijs. Enorme dank aan Meli! http://www.meli.be/honing-producten-meli/

De totale opbrengs werd ons op 18.05.17 bekend gemaakt: 3877,48€

Dankzij deze bijdrage (en de bijdrage van Covery, zie onder) kunnen we onze plannen starten om de leefgroep van de kinderen een heuse facelift te geven. We hopen zo een leefruimte te creëren die nauw aansluit bij een huiselijk gevoel, een ‘haard’ gevoel en niet de eerder klinische benadering. De kostprijs hiervoor is hoog, maar de actie van Sint Carolus betekent een zeer grote stap voorwaarts.

http://site.tisca.be/

Annelyn en Amelie’s brugje

Ook dit verhaal start eind december in aanloop van de ‘warmste week’. Twee heel sympathieke dames van 10 en 11 jaar hadden het plan om snoepjes te verkopen en de opbrengst aan een goed doel te geven. Zo kwamen ze bij ons terecht. Al snel kwam het plan om niet 1 voorziening te steunen, maar 2. Het zit namelijk zo, onze naaste buren zijn vzw Vesta en we hebben een overeenkomst dat we bij elkaar terecht kunnen in nood. Alleen ligt er een beek tussen onze voorzieningen en is er enkel een oude treinbiels die ons verbindt. Er komt ook wekelijks een bewoner van Vesta de beek overgesprongen om bij ons aan de slag te gaan in het kader van begeleid werk. Dankzij de bijdrage van 555,55€ hebben we de brug kunnen realiseren. Dikke merci!

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-niklaas/-veilige-oversteek-dankzij-snoepverkoop-van-2-tienermeisjes-a3052670/ 

COVERY – the band

We spreken november 2016 toen we gecontacteerd werden voor een wel bijzondere vraag. Covery is namelijk een playbackgroepje dat steeds op zoek is naar een nieuw repetitielokaal en dit onder volgende voorwaarden: “wij komen 8 vrijdagen gratis oefenen in jullie ruimte, nadien geven we enkele optredens en de winst is voor jullie”. Omdat deze groep al 13 jaar bezig is, hadden we alle vertrouwen in een goede afloop. Op 8 mei is men een som van 595€ komen afgeven! Bedankt voor dit duwtje in de rug, we weten er zeker weg mee!

Meer dan een eervolle vermelding voor Cronos Groep

Het geeft altijd wel een warm gevoel wanneer bedrijven zich inzetten voor het goede doel. Zo was het ook bij de Firma Cronos – Groep die ons contacteerde of we interesse hadden in een samenwerking. Na een gesprek in de burelen van Kontich ( https://cronos-groep.be/ ) kwam er snel de beslissing. Cronos organiseert elk jaar een heus Sintfeest en doet dan een inzameling van tweedehands (maar mooi) speelgoed, kledij, babyspullen, etc… Dit jaar werden deze spullen op een mooie dag bij ons aan huis geleverd. Tientallen dozen en bijzonder veel materiaal hebben we onder onze verschillende deelwerkingen kunnen verdelen. In het Waasland kwam het meeste in ons winkeltje terecht, waar gezinnen kunnen inkopen aan bijzonder lage prijzen of gratis. Als extraatje kregen we voor ons Sintfeest voor elk kind een individueel geschenk en een Sintzakje met snoepgoed en nog geschenkjes. Daarom een geweldige DANK U WEL voor de hele Cronos groep en in het bijzonder aan Peggy, Christel, Katrien en Benny voor de organisatie.

Kiwanis vergeet ons ook dit jaar niet!

Dankzij de gezamenlijke inzet van Kiwanis Dendermonde en Kiwanis Temse (voordien Waasmunster) hebben we twee projecten kunnen realiseren. Een eerste project is het realiseren van een grote wandkast op maat. Deze was onontbeerlijk omwille van het structurele tekort aan berging. In deze kast kunnen we weg met alle knutselmateriaal, verkleedmateriaal, themakoffers, donsdekens, etc… Een ander project was het opfrissen van de sociale dienst met als doelstelling meer werkplaatsen te bekomen (van 3 naar 4). Dit samen resulteert in een schenking van 1264€ 

Kiwanis Dendermonde haalt zijn fondsen onder andere uit de jaarlijkse eendjesrace. Deze vond plaats op 26 maart. Niet alleen hebben we daar een symbolische cheque mogen ontvangen, we hebben mee gestreden met een eigen VID (Very Important Duck).

http://www.tvoost.be/nieuws/badeendjesrace-stilaan-niet-te-missen-traditie-op-paashappening-dendermonde-26677

Kiwanis Temse haalt dan weer fondsen op door ondermeer paaseitjes en champagne te verkopen. Hun nieuwe logo en website: 

http://www.kiwanistemse.be/kiwanis.html

sponsoring nieuwe fietsen:

Begin dit jaar hebben we opnieuw een cheque gekregen van 1000€ met maar één doel; zorg dat het geld ten goede komt aan de kinderen. De gulle gevers zijn opnieuw de Wondelgemse Paters, die traditioneel een trappistenbar organiseren het eerste weekend van mei. Al snel kwam het idee om enkele fietsen aan te kopen. Niet alleen om met de kinderen die bij ons verblijven op stap te gaan, ook om de gezinsbegeleiders op een vlotte manier hun huisbezoeken te laten doen in de stad Sint Niklaas. We kwamen al snel bij een lokale fietswinkel ‘Fietspaleis’. Deze zijn akkoord gegaan om twee degelijke Oxford fietsen te bezorgen binnen onze prijsmarge. Op de koop toe hebben ze twee kinderzitjes geschonken en bijhorende fietssloten. Aan beiden onze bijzondere dank!

Een speciaal woord van dank:

Soms is er een beetje geluk en toeval nodig om een mooi verhaal te starten. In dit verhaal is dit niet minder waar. Als bij toeval kom ik begin 2006 in contact met Kiwanis Beyart Dendermonde. Ik kreeg al snel de kans om deze bezielde groep beter te leren kennen op één van hun, binnen Kiwanis kringen befaamde, vergaderingen.  Op een dinsdag in november werd ik aldus bijzonder warm ontvangen in hun vaste stek; restaurant ‘De Snuiver’. Hier kreeg ik de kans om onze werking en enkele van onze noden voor te stellen. Het duurde niet zo lang voor er groen licht kwam voor een eerste aankoop.

Maar daar bleef het niet bij. Kort na de start van 2007 kreeg ik de vraag om een nieuw project in te dienen. Er was toen een grote nood aan een nieuwe, kwalitatieve zetel in de leefruimte van de kinderen. De kostprijs was echter navenant en in eerste instantie had ik niet de hoop dat er een goedkeuring zou komen. Niets was minder waar. Kiwanis Dendermonde dacht aan een heuse samenwerking met een bevriende club. Zo kwam ik op 15 februari 2007 terecht op de Heide van Waasmunster. In afspanning ‘de Lekkerbek’ mocht ik aansluiten op een vergadering, samen met enkele leden van Dendermonde. Dit was de start van, en hopelijk mag ik dit zo verwoorden, een warme vriendschap die tot op heden blijft bestaan. En dit vertaalt zich niet alleen in financiële steun. Zo heeft de ploeg van Kiwanis Waasmunster ons bijgestaan tijdens onze opendeurdag van 18.09.2011. Toen hebben ze een hele dag de toog bemand. Ons centrum heeft, met steun van Kiwanis, sinds 2006  verschillende projecten kunnen realiseren: een huistaakruimte voor de kinderen, inrichting van enkele bureaus, een nieuwe ontvangstruimte, een gespreksruimte voor de kinderen, een kledijwinkeltje voor onze gezinnen, opfrissen van de slaapkamers van de kinderen, een videofoonsysteem, enkele computers, verduisteringsgordijnen in de leefgroep, een carport voor de fietsen en gocarts, enz…

Waarvoor we enkel bijzonder dankbaar kunnen zijn!

Bij het schrijven van dit verhaal komt mij een spreuk ter herinnering die de niet aflatende betrokkenheid van de mensen van Kiwanis beschrijft: 

‘Het onmogelijke doen we meteen, wonderen duren iets langer en op verzoek kunnen we nog toveren ook.’

David Van Steenbergen, coördinator Het Open Poortje Waasland

Meer info:

Waasmunster: http://www.friendlyconnection.be/

Dendermonde: http://www.kiwanis-eendjesrace.be/over-kiwanis/