Steun ons

Het Open Poortje VZW werkt al jaren met gezinnen met jonge kinderen, waarbij we op zoek gaan naar groeimogelijkheden binnen het gezin. Vanuit een sterk vertrouwen in verbondenheid en in de rechten van het kind, proberen we het welbevinden van de kinderen in kaart te krijgen en te verbeteren. 

Met uw uitdrukkelijke steun kunnen wij verder inzetten op kwaliteitsvol werken in het belang van de kinderen en met aandacht voor veilige en warme gezinnen. 

Uw steun kan ons helpen bij de uitwerking van

ONS STEUNEN

Zo wensen we naar de toekomst toe de competenties van onze medewerkers verder uit te bouwen inzake hechtingsontwikkeling, netwerkondersteuning, videotraining, … .

Ook het onderhoud van onze kindvriendelijke gebouwen en ondersteunend materiaal vraagt de nodige opvolging.

Onze gecontroleerde rekeningen worden in volledige transparantie gepubliceerd op Donorinfo.: www.donorinfo.be/nl/doe-een-gift/het-open-poortje-vzw

ONS STEUNEN Donorinfo
Financieel steunen

Ons financieel steunen kun je zelfs gratis doen! Of geef ons een duwtje in de rug via een gift of schenking.

Materieel steunen

Wil je ons materieel steunen? Neem dan zeker even contact met ons op om te bekijken wat we kunnen gebruiken. Via onze Facebook en Instagram plaatsen we geregeld een oproep voor kleding, speelgoed, etc.

Vrijwilligerswerk
Vrijwilligers-werk

Vrijwilligers nemen binnen Het Open Poortje een belangrijke plaats in en leveren met hun spontane inzet een waardevolle bijdrage aan de werking van onze VZW.

Financieel steunen​

Geef een gift

Een duwtje in de rug kan via de algemene rekening van “HET OPEN POORTJE”: BE24 4037 1380 0138 (BIC: KREDBEBB) of scan de QR-code.

Voor giften waarvan het totaal op jaarbasis €40 of meer bedraagt, heb je recht op een fiscaal attest. Je kan de voorwaarden hier terugvinden: Giften | FOD Financiën (belgium.be).

Indien je een fiscaal attest wenst te ontvangen, is het belangrijk dat je jouw naam, adres en rijksregisternr. vermeld in de mededeling.

ONS STEUNEN Financieel steunen Gift QR Code Payconiq copy

Doe een schenking

Je kan een schenking doen aan Het Open Poortje VZW. Bij een schenking aan een vzw moet er steeds 0% schenkbelasting betaald worden (sedert 1 juli 2021).

Heb je graag meer info over de mogelijkheden om een schenking te doen? In onze folder vind je alle info terug om ons financieel te steunen. Download hier de folder.

Overweeg je een schenking aan Het Open Poortje, neem dan contact op met Arnold Schaek, algemeen directeur via arnold@hetopenpoortje.be of bel naar 03/383.26.51. Hij zal graag antwoorden op je vragen.

Nalatenschap

Je mag grotendeels vrij bepalen aan wie je nalatenschap toekomt. De enige beperking betreft het voorbehouden erfdeel dat alleszins aan bepaalde erfgenamen (jouw kinderen, echtgeno(o)t(e)…) toekomt.

Bij legaten aan vzw’s is er steeds een 0% tarief in erfbelasting (in Vlaanderen).

Het Open Poortje VZW heeft het recht legaten (= schenkingen bij testament) te aanvaarden. Een legaat valt slechts open na het overlijden van de erflater en kan alleen uitgevoerd worden op grond van een testament.

Voorbeeld legaten

Indien je wenst om een bepaalde som geld, een roerend of onroerend goed of een deel van jouw bezittingen aan Het Open Poortje VZW na te laten, dan kan je op onderstaande voorbeelden klikken om deze te downloaden:

Voorbeeld 1
Bijzonder legaat voor Het Open Poortje VZW
Voorbeeld 2*
Algemeen legaat voor Het Open Poortje VZW
ONS STEUNEN Financieel steunen
*Indien je geen reservataire erfgenamen hebt – dit zijn erfgenamen die niet onterfd kunnen worden: kinderen, de langstlevende echt-geno(o)t(e) en de ouders van de overledene – en je wenst Het Open Poortje VZW als algemeen erfgenaam aan te wijzen)

Overweeg je onze voorziening te begunstigen, dan verwijzen we graag naar onze algemene folder. In onze folder vind je alle info terug om ons financieel te steunen. Download hier de folder.

We raden je aan een notaris te raadplegen. Die kan je exact meedelen hoe je te werk moet gaan en welke formule het best bij je past.

Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met met Arnold Schaek, algemeen directeur via arnold@hetopenpoortje.be of bel naar 03/383.26.51. Hij zal graag antwoorden op je vragen.

De bestemming van een nalatenschap is een persoonlijke aangelegenheid die met de grootste discretie wordt behandeld.

Steun ons gratis via Trooper

Shop jij online? Maak hier één extra klik via Trooper en steun op die manier automatisch én gratis Het Open Poortje als goed doel. 

We leggen het even in stapjes uit: 

Stap 1: Ga naar Steun Het Open poortje vzw via Trooper

Stap 2: Zoek naar de webshop waarbij je wil shoppen.


Stap 3: Laat je gegevens na in de pop-up als je wil weten hoeveel jouw aankoop onze vereniging zal opleveren en shop daarna zoals altijd. Het kost je niks meer.


Stap 4: De webshop steunt ons met een percentje van je aankoop. 

Die aangesloten webshops zijn trouwens niet van de minste: Bol.com, Booking.com, JBC, Krëfel, Torfs,… en nog zo’n 1.000 andere shops! Neem maar eens een kijkje op Steun Het Open poortje vzw via Trooper.

trooper

Vrijwilligerswerk

Word jij een VOKE?

(Vrijwillig Ondersteunen door Kinderen Ervaringen te geven)

We zijn op zoek naar vrijwilligers die een engagement willen aangaan om kinderen fijne dagdagelijkse ervaringen te geven. Zoals een uitstap naar de dierentuin, een cake bakken of een gezellig tafelmoment.

Wij bieden:

 • Coaching rond pedagogische thema’s
 • Ondersteuning gedurende het engagement
 • Een permanentiesysteem
 • Een warme en veilige plek

Wij vragen dat je:

 • een engagement op lange termijn wil aangaan
 • minstens 1 dag per maand vrij kan maken
 • een blanco uittreksel uit het strafregister (model 2) kan voorleggen

Is er bij jou aan tafel nog een plekje vrij? Laat het ons weten! 
Voor informatie of om je kandidaat te stellen kan je contact opnemen met Jill via jill@hetopenpoortje.be.

Vrijwilliger Algemene Werking

Heb jij een groot hart voor kinderen? Kan je op regelmatige basis wat tijd maken voor hen om een handje toe te steken door huiswerk te begeleiden, vervoer op te nemen van en naar hobby’s, … ? Herken jij je in de waarden van Het Open Poortje? 
Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou.

Wij bieden:

 • Coaching rond pedagogische thema’s 
 • Ondersteuning gedurende het engagement 
 • Een warme en veilige plek

Wij vragen:

 • Een minimumleeftijd van 18 jaar 
 • Dat je een blanco uittreksel uit het strafregister (model 2) kan voorleggen 
 • Een langlopen engagement. In de residentiële werking werken wij met zeer jonge kinderen die meestal slechts korte tijd in het CKG verblijven. Tijdens deze periode moeten de kinderen reeds met heel wat verschillende begeleiders kennis maken. Om die reden wensen we daar enkel in te gaan op langlopende engagementen.

Je kan je kandidaat stellen via het contactformulier, mail naar info@hetopenpoortje.be of bel 03 383 26 51. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om samen de mogelijkheden te bekijken!

Vrijwilliger MODO

MODO Antwerpse Kempen is een vrijwilligersorganisatie die actief is in de Voorkempen, Noorderkempen en in Ranst. Als vrijwilliger ga je langs zoals een vriend aan huis bij een kwetsbaar gezin. De kwetsbaarheid van een gezin kan bestaan uit verschillende factoren: armoede, migratieachtergrond, kindproblematiek (ASS en ADHD), alleenstaande ouder, …. 

Wij richten ons voornamelijk op gezinnen die in verwachting zijn en gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar. Dit vanuit de visie dat jonge kinderen meer in de thuissituatie aanwezig zijn, waardoor de aanwezigheid van een vrijwilliger waardevol en ondersteunend kan zijn.  

Wat doe je als vrijwilliger?

We kijken naar de noden van elk gezin en proberen op basis hiervan een goede match met een vrijwilliger te vinden.
modo
Wil je meer info of je graag aanmelden als vrijwilliger bij MODO?